Close Menu
Meeting

Meeting

winkelgebied + mobiel

winkelgebied + mobiel

Alkmaar

Alkmaar

Almelo centrum

Almelo centrum

ESI (Event Safety Institute)

Branche:
Centrummanagement, Ruimtelijk onderzoek & advies

Bedrijfsgegevens:
Marten Meesweg 8
3068AV Rotterdam
085-4018122
https://www.eventsafetyinstitute.nl

Contactpersoon:
Dhr. Syan Schaap
06-51325369
syan@esi.email

Bedrijfsomschrijving

ESI is het landelijke expertisecentrum voor veiligheid en crowd management op drukke plaatsen. ESI staat overheden en ondernemers bij met onderzoek, advies en opleidingen. De aanpak die wij voorstaan is pragmatisch, met een persoonlijk tintje. Wij verbinden theoretische concepten en strategisch advies met praktische uitvoering op de werkvloer, door onze zusterorganisatie CrowdProfessionals. ESI slaat vaak de brug tussen overheid en ondernemer, door het samenbrengen van belangen. 

 

Product/dienst

ESI is actief op drie pijlers: 1) onderzoek en advies, 2) opleiding en training en 3) operationele inzet. Het onderzoek en advies komt vaak voort vanuit een behoefte aan een onafhankelijke expertbeoordeling van een concrete situatie. Bijvoorbeeld de evaluatie van genomen maatregelen of een advies over de publiekscapaciteit van een bepaald gebied. De opleidingen en trainingen van ESI bestaan uit vaardigheidstrainingen voor professionals en webinars, workshops en meerdaagse cursussen over onderwerpen, zoals omgaan met de 1,5 meternorm, het beveiligen van drukke plaatsen en gedragsverandering. De operationele inzet vindt veelal plaats in stedelijke gebieden en op evenementen, coördinerend of adviserend.

Doelgroepen
Wij onderscheiden in ons werk vijf domeinen: binnensteden, toeristische locaties, evenementen, sport en gebouwen. Onze opdrachtgever zijn onder meer gemeenten, evenementenorganisaties, sportbonden, food- en retailondernemers en de exploitanten van allerlei soorten locaties waar groepen mensen samenkomen. Denk aan musea, congreshallen, voetbalstadions, scholen, bibliotheken en winkelcentra. Wij geven daarnaast ook opleiding en training aan politie, brandweer, gemeenten en private professionals die zich willen ontwikkelen op het gebied van crowd management en veiligheid.

Relevantie voor winkelgebieden 
ESI is bij veel lokale overheden al bekend om haar kennis van veiligheid en crowd management. Als expertisecentrum kan ESI doorgaans rekenen op een groot draagvlak voor haar adviezen. ESI kan voor winkelgebieden analyses doen en advies geven over het bezoekersmanagement die de gemeente overtuigen en alle stakeholders helpen om samen tot een integrale aanpak te komen. Ons theoretische kader vanuit crowd science helpt om nieuwe manieren van werken te implementeren en meer “knoppen om aan te draaien” te ontdekken om veilig bezoek van winkelgebieden te waarborgen. Wij doen mee tot in de operationele uitvoering en staan zelf de briefing te verzorgen aan het personeel!

Blogs
ESI en CrowdProfessionals publiceren regelmatig blogs:

Nieuwsbrief
ESI heeft een gratis maandelijkse nieuwsbrief (inschrijven).

Thema's/onderwerpen
Stadsregie, Citymarketing, Beleidsadvies, Centrummanagement, Projectmanagement, Bewegwijzering, Lokale samenwerking, Ruimtelijke economie

Cases / portfolio

Reviews

Momenteel zijn er geen reviews beschikbaar.